Pho to popularne i niezwykle lubiane na całym świecie danie kuchni wietnamskiej. Zgodnie z tradycją przygotowuje się je z wołowiną lub z mięsem z kurczaka, choć na przestrzeni lat powstało wiele rozmaitych form tej potrawy, np. z krewetkami. Przepis powstał początkiem XX. wieku w północnym Wietnamie, po czym zyskał tak dużą sławę, że rozprzestrzenił się do innych krajów. 

Pho to rodzaj rosołu z makaronem i dodatkami, doprawiony świeżą kolendrą i sosem rybnym. W miseczce znajdziemy jednak znacznie więcej dodatków niż w polskim rosole, w tym np. szalotkę, cienkie plastry mięsa i świeże warzywa. Może się nawet zdarzyć, że do przygotowania tej zupy kucharz zużyje około 20 składników! Wszystko zależy od wyobraźni i własnych preferencji. My jednak oferujemy apetyczne pho przyrządzone zgodnie z zasadami kuchni Dalekiego Wschodu. 

Pho z wołowiną

Jak przygotowujemy tradycyjne pho?

W naszym barze orientalnym mają Państwo okazję spróbować oryginalnego, wyjątkowo aromatycznego pho. Cały sekret leży w sposobie przygotowywania, który z oczywistych względów pozostanie naszą tajemnicą. Możemy jednak podzielić się innymi elementami naszej gastronomii, dzięki którym pho (oraz wszystkie inne dania) są tak smaczne.

Podstawą są świeże składniki najwyższej jakości. Zarówno mięso, jak i warzywa czy przyprawy zamawiane są na bieżąco od najlepszych dostawców. Pochodzenie składników jest dokładnie sprawdzane, dzięki czemu otrzymujemy gwarancję bezpieczeństwa. Ich łączeniem i przyrządzaniem zajmują się wykwalifikowani kucharze, którzy od wielu lat specjalizują się w kuchni wietnamskiej i azjatyckiej. Dobrze wiedzą, które składniki idealnie podkreślą smak i aromat pho.

Czego mogą Państwo się spodziewać?

Zamawiając pho w naszym barze orientalnym Orient Express otrzymują Państwo połączenie wysokiej jakości oraz stosunkowo niskiej ceny.

Na mapie Polski pojawia się coraz więcej punktów, barów i restauracji zajmujących się kuchnią azjatycką, lecz jedynie niewielki odsetek całości to wyspecjalizowani kucharze, mający dużą wiedzę i praktykę w przygotowywaniu takich potraw. My znajdujemy się w tym gronie. Przygotowując pho zwracamy uwagę nawet na najdrobniejsze szczegóły. Dzięki temu nasi klienci mogą poczuć klimat krajów Wschodu od strony gastronomicznej. Jesteśmy pewni, że nasze dania na długo zapadną w pamięć i będą wywoływać jedynie pozytywne emocje.